Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Професор Милан Благојевић посјетио србачку библиотеку и поклонио своју најновију књигу

Професор Милан Благојевић посјетио србачку библиотеку и поклонио своју најновију књигу

Милан Благојевић, универзитетски професор и доктор правних наука, данас је посјетио Народну библиотеку у Српцу и уручио примјерке своје нове књиге под насловом “Убиће нас незнање и похлепа”.

Kњига је објављена прије петнаестак дана и четврта је у низу ауторових књига са тематиком охаеризма.

“Ово је један у низу мојих долазака у Србац, мени пријатељску средину и установу. Написао сам 35. књигу по реду, а четврту у низу чија тематика се односи на технологију владања развијену у дејтонској БиХ од 1997. године која се примјењује у континуитету. То је у ствари ОХР-изам и ова књига је својеврсна охаерологија, јер је њоме завршен мој циклус посвећен овој тематици”, каже Благојевић.

Додаје да је у њој покушао да апострофира не само пошаст савременог свијета, који газећи елементарне норме међународног права гази и по суверености Босне и Херцеговине као државе чланице УН, а тиме, како каже, гази и по свима нама, њеним држављанима.

“У овој књизи сам указао и на наше незнање због којег смо тако очигледну превару западне политичке заједнице и бошњачког политичког Сарајева прихватили и примјењивали у пракси својим незнањем, а, с друге стране, и похлепом одређених појединаца који су то прихватали и оправдали, чиме постижу сопствене бенефите у виду функција на које долазе и остају, а што одговара охаеризму”, рекао је Благојевић.

Професор Благојевић каже да је књига писана језиком разумљивим за ширу читалачку публику, тако да ће моћи да је разумију сви које ова тематика интересује.

Директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, каже да му је част што је професор Благојевић лично дошао у Србац и додаје да србачка библиотека има скоро све његове књиге.

“И Народној библиотеци и мени велико је задовољство што нас професор Благојевић сматра својим пријатељима и радо нам долази. С обзиром да је један од најплодоноснијих научних радника на нашим просторима, сигурни смо да ово неће бити и задња књига којом нас је обрадовао. Све што је писао је пријемчиво сваком читаоцу, тако да их позивамо да дођу и прочитају књиге које ће им сигурно бити од користи”, рекао је Савановић.

Kњига је објављена у издању Издавачке куће “Бесједа” Бања Лука, а рецензенти су професор др Слободан Антонић и мр Слободан Наградић.