Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прослављен Међународни дан жена у школама у Српцу, Ножичком и Повеличу

Прослављен Међународни дан жена у школама у Српцу, Ножичком и Повеличу

Пoвoдoм Међународног дана жена, у централној Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу је на нивоу одјељењских заједница организована приредба којој су присуствовале мајке, баке, тетке и сестре ученика.
Рецитовало се о мајчиној љубави, доброти и љепоти, а играло се и плесало.

Претходних дана су србачки ђаци с пуно љубави и радости правили поклоне и честитке за своје мајке, које су им на крају приредбе и уручили.

И у пoдручним шкoлaмa je тaкoђe билo вeсeлo и свeчaнo, a зa мaмe, бaкe и сeкe су учeници припрeмили прирeдбу.
Једна од њих одржана је у подручној школи у Ножичком. Уз бројне игроказе и рецитације, ученици од другог до петог разреда показали су свој труд и залагање у драмској секцији коју води учитељица Милијана Крејић.

Умијеће плесања дјечијег валцера показали су ученици трећег разреда учитељице Богдане Влашић, а ученици петог разреда учитељице Свјетлане Смиљанић и ученици првог и четвртог разреда учитељице Наде Билбија Јосиповић рецитовали су и пјевали заједно са свим ученицима одушевљеној публици која им је на крају узвратила великим аплаузом.

У подручној школи у Повеличу одржана је радионица поводом празника жена. Ученици од другог до петог разреда показали су своје знање у украшавању тегли декупаж техником заједно са својим мајкама и учитељицама.