Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прослављен Бадњи дан у србачкој општини

Прослављен Бадњи дан у србачкој општини

Православни вјерници широм србачке општине прославили су данас Бадњи дан. Свечано расположење било је видљиво на сваком кораку а окићени бадњаци су пролазили кроз сва насеља, гдје су радосно дочекивани и даровани од стране грађана.

Многи вјерници су се окупили у храму Васкрсења Господњег у Српцу гдје је вечерњу молитву служио протојереј Жељко Сарић а у вјерском обреду су учествовали и протонсмјесници Александар Kустурић и Петко Вуковић. Присутно је било доста дјеце у пратњи својих родитеља за које је испред храма организовано пијукање, након чега су добили гранчице бадњака.

Вечерњој молитви у Српцу је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић. Свечаностима у Кукуљама присуствовао је и посланик Народне скупштине Републике Српске, Радојица Видовић, који је поријеклом из овог села док је вјерским обредима у родним Каоцима присуствовао и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Милан Петгковић.

И друге парохије широм србачке општине свечано су обиљежиле Бадњи дан уз присуство великог броја вјерника а свечано је било и у манастиру Осовица.

У складу са традицијом, поред православних храмова, пијукање за најмлађе је данас организовано у великом броју мјесних домова, али и многим породичним домаћинствима.

Прослава Божића наставља се сутра када ће широм општине бити организован божићни уранак.