Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прослављена школска слава и уручене награде радницима средњошколског центра

Прослављена школска слава и уручене награде радницима средњошколског центра

У Центру средњих школа “Петар Kочић” у Српцу данас је прослављена школска слава – Свети Сава.

Свечаности су присуствовали запослени и пензионисани радници, протојереј Жељко Сарић, протонамјесник Александар Kустурић, замјеник начелника општине Владимир Гужвић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и други гости.

Након ломљења славског колача, присутнима се обратио протонамјесник Александар Kустурић који је упутио честитку поводом крсне славе и истакао да просвјетни радници ове школе постижу сјајне резултате који се виде и по успјесима ученика.

“У овом дивном дому ми се сваке године саберемо око трпезе љубави. Сваки дан ви овдје следујете стопама првог српског просвјетитеља, учећи дјецу коју смо вам повјерили. Одавде излазе заиста добри ђаци, који се даље покажу као изузетни стручњаци у разним професијама. То је великим дијелом ваша заслуга, јер сте посвећени свом послу, а Свети Сава вам је на помоћи као духовни отац, као онај који се Господу моли за православне Србе”, рекао је свештеник Kустурић.

Присутнима се обратио и директор школе Миленко Живанић који је честитао школску славу свим запосленима и пожелио добродошлицу гостима.

“Обиљежавање празника посвећеног Светом Сави у школама у Републици Српској је прилика за подсјећање и указивање на просвјетитељске темеље и основне вриједности које је у наш образовни систем, својим ликом и дјелом, уткао први српски просвјетитељ. Пут светосавског насљеђа је пут знања, истине, праведности и човјекољубља који се слиједи срцем и умом, он је стално полазиште свих просвјетитељских постигнућа и заједничког стремљења да се са тог пута никада не скрене у свакодневном раду и поступању. Истрајност у том погледу је обавеза и дужност свих нас”, рекао је Живанић и позвао просвјетне раднике и ученике да не посустају у остваривању својих циљева и постизању што бољих резултата.

Живанић је упутио честитку најбољим ученицима за труд и рад, као и професорици Лели Бакић која је добитница Светосавске награде.

И ове године, у склопу обиљежавања Савиндана, уручене су јубиларне награде запосленим радницима.

Поводом навршених 10 година радног стажа, пригодни поклони су уручени Маји Мојевић, Маји Kаран Пушкар, Слободанки Вучинић и Мирку Јањићу, а за 20 година стажа поклоне су добили Јулија Угрен, Светлана Милошевић и Драгољуб Лазендић.