Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прослављена слава Храма Светог пророка Илије у лепеничкој парохији

Прослављена слава Храма Светог пророка Илије у лепеничкој парохији

У присуству бројних вјерника, лепеничка парохија прославила је јуче храмовну славу – Светог пророка Илију.

Свечаностима су присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, секретар Скупштине општине Срђан Бркић, директор KП “Водовод“ Дражен Стојковић, протојереј Жељко Сарић, свештенство из сусједних парохија и манастира Осовица и бројни вјерници.

Свештеник Ненад Ђурић каже да је лепенички храм најстарији на подручју наше општине и истиче да му је драго што је храмовна слава прослављена у присуству великог броја вјерника.

Он је истакао да је у кратком периоду урађено доста како би мјештани Лепенице имали лакши приступ храму и захвалио свима који су дали допринос у уређењу порте и пута до храма.

“Захваљујући Министарству финансија у Влади Републике Српске на челу са министром Зором Видовић, Општини Србац, донаторима и свим вјерницима који су учествовали прилозима, успјели смо урадити пут до храма и завршити неке друге радове како би околина светиње изгледала онако како треба. Примјетно је повећање броја вјерника који долазе на богослужења откако је урађен пут, а и већи број оних који се овдје задрже и проводе вријеме са својим породицама“, каже Ђурић и додаје да је у плану изградња новог парохијског дома у Ситнешима и сала код храма.

Илиндански сабор је настављен вечерњим богослужењем у 18, а у 19 часова је организован културно-умјетнички програм.

У организацији Фолклорног удружења грађана “Мотајички вук” из Ситнеша одржана је Илинданска игранка у друштвеном дому у Ситнешима.