Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Промоција књиге Гордане Ђукић „Из дневника једног професора“ у петак 20. маја

Промоција књиге Гордане Ђукић „Из дневника једног професора“ у петак 20. маја

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Србац организује промоцију књиге Гордане Ђукић „Из дневника једног професора“ у петак 20. маја у 19 часова у сали Скупштине општине Србац.

О књизи ће, поред аутора, говорити водитељ промоције Бранка Санчанин и књижевник Жарко Шарић, а гост вечери је професор Здравко Ђукић.

Kњига „Из дневника једног професора“ састоји се од 37 кратких прича у којима су забиљежене Здравкове догодовштине од дјетињства, школовања и студирања, рада у србачкој гимназији па све до пензионерских дана. У књизи је описан и његов први сусрет са супругом Горданом, ауторком књиге, са којом је недавно обиљежио риједак јубилеј, 50 година брака. Све илустрације за књиге радила је њихова унука Сара Шутоња.

Гордана Ђукић је пензионисани професор српског језика и књижевности а од 2008. године обавља функцију предсједника Општинског одбора србачке Просвјете. Прије шест година објавила је свој књижевни првенац „Небо пуно бисера“ у којem је сабрала 39 најбољих литерарних радова својих ученика.