Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Проглашење најбољих ученичких радова на тему пчеларске заставе у суботу 20. маја у Српцу

Проглашење најбољих ученичких радова на тему пчеларске заставе у суботу 20. маја у Српцу

Удружење пчелара „Кошница“ из Српца прогласиће најбоље ученичке радове на тему пчеларске заставе удружења у суботу 20. маја у 19 часова у Дому културе „Угљеша Којадиновић“ у Српцу на манифестацији којом ће се обиљежити Свјетски дан пчела.

Ово је изјавио предсједник Удружења пчелара „Кошница“, Жељко Игњатић, који је рекао да је на конкурс кога су расписали пристигло око 150 радова ученика основних школа из Српца а најбољи међу њима наћи ће се на будућој застави њиховог удружења.

„Дјеца од шестог до деветог разреда су радила радове на тему пчеларске заставе, док су ученици до шестог разреда могли цртати на слободну тему. Управни одбор је направио селекцију и одабрао 50 радове за које су чланови нашег удружења гласали путем „вибер“ групе, тако да смо већ одабрали најбољи рад који ће се наћи на застави али ће награде добити и они ученици чији радови су ушли у најужи круг“, рекао је Игњатић.

Координатори активности биле су наставнице ликовне културе Данијела Лепир Видаковић и Милијана Грабовац. Оне су организовале цртање радова по школама а затим их прикупили и предали удружењу пчелара под шифрама.

„Нисмо знали која дјеца су цртала радове и то смо тек сазнали након што смо одабрали најбоље. Још увијек нећемо саопштити чији радови су ушли у најужи круг, а то ћемо оставити за саму завршницу наше манифестације у Дому културе“, рекао је Игњатић.

Манифестација почиње у 19 часова када ће у холу Дома културе бити организована изложба најбољих радова а од 19.30 часова ће почети завнични програм на којем ће се прогласити побједници. Том приликом ће се обратити представници Општине Србац, Удружења пчелара „Кошница“ и школа које су учествовале у конкурсу а на крају манифестације у холу ће се организовати промоција пчеларских производа србачког удружења.

„Позивам све грађане општине Србац, пчеларе и љубитеље пчела да присуствују овом занимљивом дешавању јер ће и сами моћи учествовати у гласању за изложене радове а најбољи међу њима добиће награду публике, а аутор рада ће добити пригодну награду“, истакао је Игњатић.

Он се захвалио свим члановима свог удружења који су поклонили одређене количине меда за ову манифестацију али и за друге активности које су проводили у овој години.

„Недавно смо обишли све основне школе и ђацима подијелили паковања од по 30 грама меда што је наишло на добар одјек и засигурно ће утицати на популаризацију пчеларства и нашег удружења, а посебно на редовну конзумацију меда који је веома важан у људској исхрани“, нагласио је Игњатић.

Ово је први пут да србачки пчелари, на овакав начин, обиљежавају Свјетски дан пчела који је установљен 2017. године од стране Уједињених нација, а према ријечима Игњатића, на сличан начин планирају да обиљеже овај важан датум и наредних година.