Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Пријем за добровољне даваоце крви: Хуман гест који живот значи

Пријем за добровољне даваоце крви: Хуман гест који живот значи

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић организовали су данас у оквиру славских свечаности пријем за добровољне даваоце крви.

Пријему су присуствовали и начелници одјељења за општу управу и инспекцијске послове Душко Митрић и Ненад Билановић и секретар Црвеног крста Србац Игор Јовичић.

Поздрављајући даваоце, начелник их је информисао да је србачки парламент донио одлуку да се добровољни даваоци који су крв даровали 20 и више пута ослободе плаћања паркинг мјеста у граду. На овај скроман начин, како каже, Општинска управа је жељела показати да смо као друштво свјесни колико нам значе добровољни даваоци крви као људи који су спасили многе животе.

“Захваљујем вам се за све што чините за општину Србац и што дарујете крв која живот значи. Kонкретни резултати које проводимо ће бити видљиви већ идуће седмице када ће вам бити подијељене прве картице о ослобађању плаћања паркинг простора у граду“, рекао је начелник Драгосављевић.

На пријему се у име добровољних давалаца и у име Црвеног крста Србац захвалио секретар Игор Јовичић.

“Ослобађате плаћања паркинга има економску корист за наше даваоце а још је по мени битније што је то велики знак пажње који ће они знати цијенити, као и сви остали наши грађани“, рекао је Јовичић.

Гест локалне управе поздравила је Хелена Давидовић, наставница у Основној школи “Вук Kараџић“ Ситнеши, која је вишегодишњи добровољни давалац крви.

“Мој отац је био дугогодишњи давалац. Почео је као војник ЈНА и наставио током живота, а кад је дошао у старосну категорију да више не може да дарује крв то га је знатно потресло јер је 116 пута дао крв. Мени је то као дјетету било чудно па сам рекла – добро, уколико ти више не можеш давати крв има ко да настави, и тако сам се укључила. Kад год сам у могућности одазовем се на позив Црвеног крста. И моја старија кћерка Сара је добровољни давалац од тренутка када је напунила 18 година“, рекла је Хелена.

Она је поручила свима да нема разлога за страх и нагласила да сва наша дјеца треба да раде на што већем развоју емпатије, хуманости, солидарности и заједништва.

“Свака капљица је значајна и битна. Тај допринос значи пуно и нема уопште разлога за страх. То је нешто што не боли и нема никакве посљедице и зашто не бисте пружили помоћ некоме коме је потребно“, поручила је Хелена.

Пријему су присуствовали и вишегодишњи даваоци крви који су сада у пензији, Здравка Лепир и Бране Марић, а на крају су представници Општинске управе добровољним даваоцима уручили прикладне поклоне.