Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Пријем директорке школе за Стефана Малетића

Пријем директорке школе за Стефана Малетића

Директорка Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац, Мануела Рађевић Јокић, организовала је у четвртак, 8. јуна пријем за ученика деветог два одјељења Стефана Малетића и наставника математике Недима Окића.

Стефан је освојио сребрну медаљу на 21. Јуниорској математичкој олимпијади Босне и Херцеговине и први је ученик у историји србачке школе који је обезбиједио пласман на Јуниорску балнканску математичку олимпијаду, која ће се одржати у Тирани крајем јуна.

Стефановом успјеху су претходила прва мјеста на школском, општинском, регионалном такмичењу и републичком такмичењу из математике.

Ментор ученика је био Недим Окић, наставник математике, захваљујући којем је постигао овако добар резултат.

Директорка Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану на оствареним резултатима и наградила га новчано у износу од 200 КМ и признањем за постигнути резултат на такмичењима, а наставнику/ментору Недиму Окићу уручила је захвалницу за остварени резултат и припрему ученика за регионално, републичко и државно такмичење из математике.

„Настављајући традицију вођења рачуна о нашим талентованим и успјешним ученицима желимо као школа да на овај начин одамо признање Стефану за досадашњи успјех и дамо му подстрек за будући рад. Такође, желимо му много среће на Јуниорској балканској математичкој олимпијади у Албанији“, рекла је директорица Рађевић Јокић.