Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Пријаве за учешће у пројекту “Запосли средњошколца” трају до 13. марта

Пријаве за учешће у пројекту “Запосли средњошколца” трају до 13. марта

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.“ наставља реализацију пројекта „Запосли средњошколца“ који финансијски подржава Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

У питању је једномјесечни програм запошљавања, који ће средњошколцима из Српца дати прилику да стекну прво радно искуство, а све у сврху њиховог радног оспособљавања и стицања вјештина које ће им бити од користи приликом првог правог запослења или даљег школовања.

Циљ пројекта јесте да средњошколци стекну практична знања и вјештине кроз прво радно искуство, за шта ће добити хонорар. Реализација подразумијева двије фазе – обуку и једномјесечни програм запошљавања. Обука ће се организовати у Kлубу за тражење посла који дјелује у оквиру Завода за запошљавање Републике Српске. У питању је припремни период средњошколаца прије одласка на радно мјесто.

Једномјесечни програм запошљавања подразумијева распоређивање младих по фирмама или установама гдје ће провести мјесец дана и за то добити одређену накнаду – хонорар. Број средњошколаца који ће добити прилику да учествује у пројекту је ограничен на 15, а радни ангажман ће трајати мјесец дана. Број радних часова на седмичном или мјесечном нивоу ће бити усаглашен договором са свим учесницима пројекта приликом првог заједничког састанка.

Селекција кандидата ће се вршити на основу пријава, а предност ће имати ученици завршних разреда средње школе. Такође, додатну предност у бодовању ће имати ученици са бољим просјеком оцјена, а гледаће се и досадашњи активизам – број волонтерских сати, те мотивација. Позив је отворен за све ученике, а нарочито се охрабрују они који нису до сад били активни да се пријаве.

Средњошколци који желе да учествују у пројекту дужни су да се пријаве на један од два начина: путем линка који је доступан на фејсбук профилу УГ “Ц.Е.З.А.Р.” или лично у просторијама удружења.

Рок за достављање пријава је недјеља, 13. март 2022. године до 12 часова. Изабрани учесници ће бити обавијештени већ наредног дана, а у току исте седмице биће организована припремна обука. Планирани почетак радних ангажмана је понедјељак, 21.03.2022. године.

Пословни субјекти који желе да учествују у пројекту све информације могу добити у просторијама удружења (улица Здравка Челара 29), или на бројеве: 051/928-126 и 065/816-107. Могућа је и пријава путем маил адресе: zdravosrbac@yahoo.com.

Послодавци који желе да подрже пројекат додатним финансирањем, своје донације могу извршити на рачун: НЛБ Банка, 5620108119577841.