Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прикупљено 65 доза на акцији добровољног давања крви

Прикупљено 65 доза на акцији добровољног давања крви

Црвени крст Србац, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Опште болнице Градишка, данас је организовао другу овогодишњу акцију добровољног давања крви.

Секретар Црвеног крста, Игор Јовичић, рекао је да је одзив и овог пута био на високом нивоу.

“Више смо него задовољни јер се одазвало преко 80 давалаца а скупили смо 65 доза крви. У току ове године планирамо да одржимо још једну акцију”, рекао је Јовичић и упутио захвалност на помоћи Служби за трансфузију крви Градишка, Центру за културу Србац и волонтерима.

Докторица Татјана Милешевић Бабић, трансфузиолог из Опште болнице Градишка, похвалила је србачке добровољне даваоце који се на овакве акције одазивају у великом броју и обезбјеђују потребне количине крви неопходне у свакодневном функционисању болнице у Градишци.

“Био је одличан одзив добровољних давалаца као што је то обичај у Српцу. Веома су нам потребне нове дозе крви у овом периоду. Kрв је добро давати јер се некоме спаси живот а са друге стране здраво је и за самог даваоца”, рекла је докторица Милешевић Бабић.

Један од највећих даваоца, не само у општини Србац већ и шире је Владимир Теиновић који је крв даровао 136 пута.

“Мислим да је увијек боље бити давалац крви него неко коме је ова помоћ потребна. Сви који до сада нису дали крв мислим да се требају укључити и на тај начин показати своју хуманост”, изјавио је Теиновић.

На данашњу акцију, између осталих, одазвали су се брат и сестра Славица и Славко Вујић. Славица каже да по шести пут добрововољно дарује крв и позива све који су у могућности да се укључе у ову акцију.

“Најважнија је помоћ другима и позивам углавном младе да се одазову позиву за добровољно давање крви. Мислим да директори фирми треба да подрже ову акцију и својим радницима омогуће слободан дан како би акција била успјешнија”, ријечи су Славице Вујић.

Интересантна је чињеница да са једном дозом крви могу да се спасу три живота.