Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прикупљено 1417 КМ за изградњу куће породици Јареб на концерту Амадеус бенда

Прикупљено 1417 КМ за изградњу куће породици Јареб на концерту Амадеус бенда

На концерту групе Амадеус бенд, који је одржан у суботу, 14. октобра на градском тргу у Српцу, прикупљено је 1417 КМ за изградњу куће вишечланој породици Јареб из Горњих Кладара.

Координатор хуманитарне акције “Кућа од срца 2”, Бранко Граховац, рекао је да су средства прикупљена од продаје пића и хране на тргу, што су подржали и чланови Амадеус бенда који су јавно позвали присутне да се укључе у акцију на овај начин.

“Задовољни смо подршком посјетилаца јер је остао значајан износ за нашу акцију након што смо измирили трошкове набавке пића, хладњаче, израде бонова и других обавеза које смо имали око организације овог догађаја”, рекао је Граховац.

Он је подсјетио да је акцију за изградњу куће седмочланој породици Дарија и Виде Јареб покренуо Омладински савјет општине Србац у августу ове године а на намјенски жиро рачун већ су стигле одређене уплате.

“Планови су да први радови почну на прољеће а до тада ћемо наставити са прикупљањем донација које се могу уплатити на рачун Омладинског савјета у Атос банци на број: 5673532700004798”, рекао је Граховац, на чију иницијативу је покренута акција.

Ово је друга акција коју се организује за кратко вријеме након успјешно завршене изградње куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца, а дио средстава на сличан начин је прикупљен на прошлогодишњем концерту Гоце Тржан у Српцу.

Породица Јареб живи као подстанар у кући коју је добила на кориштење од клаонице перади „Перутнина Птуј С“ из Повелича и која је неусловна за боравак њих двоје и петоро дјеце старости од три до 15 година.

Општина Србац им је претпрошле године додијелила плац у Гламочанима на површини од 1200 квадратних метара а скромна примања им нису дозвољавала да изграде властити дом.