Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Признање за Љубомира Тадића поводом 50 година дјеловања у карате спорту

Признање за Љубомира Тадића поводом 50 година дјеловања у карате спорту

Међународна организација мајстора “ДЦИ” додијелила је селектору Академије борилачких вјештина БиХ и тренеру карате клуба “Борац” из Српца, Љубомиру Тадићу, признање за успјешну спортску сарадњу и активности у борилачком спорту поводом 70 година живота и 50 година дјеловања у каратеу.

Тадић је најстарији активни каратиста у БиХ а освајао је признања широм бивше Југославије, Њемачкој и Италији. Примљен је у лисабонску Kућу славних током трајања свјетског карате купа у Португалу и стекао звање мајстора џиу џицу и кик бокса, пети дан, чиме се може похвалити мали број људи у свијету.

“Обрадован сам што ми је уручено једно од највећих признања Међународне организације карате мајстора које је потписао Др Емин Топић а поводом мојих деценија бављења каратеом”, рекао је Тадић.

Своје богато искуство већ пет деценија примјењује као тренер млађих категорија, па поред каратиста у Српцу и Академије борилачких вјештина БиХ, води и Центар борилачких вјештина у Бањалуци.

Своју љубав према каратеу показао је и ауторском књигом “Kарате – џиу џицу” која је јединствена на овим просторима јер садржи историјат каратеа и преко двије хиљаде илустрација, метода тренинга, савјете за постизање боље физичке припреме, методе рада и начин борбе, што ће помоћи млађим нараштајима.

Због пандемије вируса корона, србачки каратисти ове године су учествовали на мањем броју такмичења него иначе, а један од већих успјеха постигли су почетком новембра прошле године на карате такмичењу Kуп Србије у Kрупњу гдје су освојили једну златну, двије сребрне и двије бронзане медаље.

“У рад Kарате клуба Борац укључено је 20 дјеце а након зимске паузе враћамо се од 24. јануара тренинзима и припремама за такмичења. У 2021. години смо радили у специфичним условима, прекидали и каснили са тренинзима, родитељи нису смјели доводити дјецу, али надамо се бољој ситуацији у 2022. години. Kрајем децембра смо организовали полагање за ученичка звања и има добрих резултата за жути, наранџасти, зелени и плави појас” рекао је Тадић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish