Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Преминуо Вељко Лазић

Преминуо Вељко Лазић

Предсједник Републичке и општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Вељко Лазић, преминуо је јутрос у 78. години живота од посљедица можданог удара у Градишци.

Вељко Лазић рођен је 6. маја 1944. године у Kукуљама.

Прије рата обављао је финансијске послове у Општини Србац, фабрици “Стирокарт”, руднику “Каолина” и предузећу “Водовод” Србац.

Завршетком рата 1995. године ангажовао се у Општинској организацији породица заробљених и погинулих бораца Србац на рјешавању проблема породица погинулих и несталих на подручју општине Србац.

Године 2004. је изабран за потпредсједника Републичке организације и ту функцију је обављао до избора новог предсједника 2005. године, када је поново изабран за потпредсједника.

Године 2015. дошло је до измјене Статута Републичке организације гдје је уведена функција замјеника предсједника Републичке организације.

На ту функцију је изабран већином гласова чланова скупштине Републичке организације.

Од септембра 2019. године налазио се на мјесту предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, гдје је радио на рјешавању проблема који се тичу породица погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске. Био је ожењен, имао је два сина од којих је један погинуо као борац ВРС.

Сахрана Вељке Лазића биће организована у суботу 1. октобра у 13 часова на градском гробљу у Српцу.