Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Преминула једна особа, заражено још 13 лица вирусом корона у Српцу

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у посљедња 24 часа на подручју србачке општине забиљежено је 13 нових особа заражених вирусом корона, од којих је присуство вируса путем PCR теста утврђено код једне особе, а код 12 особа путем брзог антигенског теста.

У истом периоду у Српцу је пријављен и један смртни случај а ради се о жени старије животне доби која је била позитивна на нови вирус и налазила се на болничком лијечењу.

Од 12 особа код којих је рађен брзи антигенски тест, седам је женског пола и то четири млађе, двије старије и једна средње животне доби и пет мушких особа од којих су двије старије, једна средње и двије млађе животне доби. Све особе имају блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу .

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 147 особа , од чега је 51 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије у општини Србац је заражено 819 особа, од којих се опоравило 736 а преминула су 32 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа,  у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 1327 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 623 особе. Ради се о 291 мушкој и 332 женске особе, од којих је 51 млађе, 368 средње и 204 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 245 особа је из Бањалуке, 86 из Бијељине, 61 из Требиња, 26 из Приједора, 23 из Билеће, по 20 из Добоја и Рогатице, 18 из Фоче, 15 из Угљевика, 12 из Лакташа, 10 из Прњавора, девет из Зворника, по осам из Вишеграда и Козарске Дубице, по седам из Источног Новог Сарајева, Љубиња и Челинца, шест из Источне Илиџе, пет из Теслића, по три из Источног Старог Града и Новог Града, по двије из Берковића, Брода, Дервенте, Лопара, Новог Горажда и Сокоца и по једна из Гацка, Градишке, Доњег Жабара, Котор Вароша, Мркоњић Града, Осмака, Пелагићева, Рибника Српца, Станара, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 33 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је 12 особа из Бањалуке, три из Требиња, по двије из Бијељине и Лакташа и по једна из Билеће, Братунца, Дервете, Добоја, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Љубиња, Мркоњић Града, Прњавора, Српца, Сокоца, Зворника, Теслића и Власенице.

До сада је у Републици Српској потврђено 52.882 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 2.644 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 38.225 особа, а тестирано је укупно 230.256 особа. Под здравственим надзором су тренутно 9.232 особе, а надзор је завршен код 150.572 особе.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *