Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Предсједник Борачке организације РС Радан Остојић у посјети Српцу

Предсједник Борачке организације РС Радан Остојић у посјети Српцу

На позив Борачке организације општине Србац данас је у Српцу боравио предсједник Борачке организације Републике Српске, Радан Остојић.

На радном састанку анализирана су актуелна питања и проблеми са којима се сусрећу борачке категорије становништва.

Предсједник БОРС-а, Радан Остојић, информисао је руководство у Српцу о тренутним активностима које се проводе на републичком нивоу.

“Оне се састоје у припреми будуће скупштине која би требало да се одржи у наредна два мјесеца, на којој ће бити расписани редовни избори који ће се проводити на свим нивоима организовања. Ми смо упутили надлежним органима Српске захтјев за рјешавање проблема мјесечног борачког додатка, запошљавања дјеце погинулих бораца, помоћ лицима која се процесуирају за наводне ратне злочине и помоћ породицама лица која се налазе на издржавању казне за наводно почињене ратне злочине, уз захтјев за побољшање материјалног положаја ратних војних инвалида и породица погинулих бораца кроз повећање личних и породичних инвалиднина“, рекао је Остојић и додао да се чека формирање нове Владе Републике Српске како би се ти захтјеви рјешавали.

Приједлог Борачке организације општине Србац је да се што прије распишу редовни избори у оквиру Борачке организације РС и тако превазиђу тренутни проблеми.

“На тај начин бисмо добили квалитетне људе на челу, како мјесних тако и општинских и градских организација, а наравно и на републичком нивоу”, рекао је предсједник БО Србац, Горан Плотан.

Он је предсједнику БОРС-а пренио потребу да сваки члан добије право да буде биран или да предлаже најбоља рјешења и изразио увјерење у јединство у раду у наредне четири године.

“Надам се да ће 4. септембар наредне године бити датум када ћемо конституисати ново руководство. Наш циљ је да урадимо све на побољшању материјалног положаја наших сабораца и да се повећају средства за борачки додатак иако смо свјесни да је то огромна цифра, али када би сваке године повећање било од три до пет одсто, то би нам много значило“, рекао је Плотан.

Заједнички је закључак да у БОРС-у треба преовладавати јединство које је први предуслов да би се обезбиједила што већа права за борачке категорије становништва.