Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Представници Специјалистичког центра “Хемера” у посјети вртићу

Представници Специјалистичког центра “Хемера” у посјети вртићу

У сусрет предстојећим празницима, данас су у посјету Дјечијем вртићу “Наша радост” боравили чланови колектива Специјалистичког центра “Хемера” из Српца.

Они су дјеци довели Дједа Мраза који им је на поклон уручио воће и слаткише.

Педијатар, др Саша Јовичић, стрпљиво је разговарао са дјецом и одговарао на њихова питања.

Kаже да су дошли на идеју да на овај начин код дјеце разбију страх од доласка љекару и да их, у њима блиском амбијенту, упознају са реквизитима и пословима љекара и другог медицинског особља.

“Са великим задовољством смо посјетили колектив и полазнике вртића и са њима, уз поклоне, подијелили радост поводом Светог Николе и новогодишњих празника. Уједно смо дјеци показали реквизите, разговарали с њима и играли се, како бисмо смањили страх од доласка у здравствену установу, а све то је од њих било лијепо прихваћено. Надам се да ће данашња посјета уродити плодом и да ће њихови страхови од доласка љекару бити мањи, а свакако да постоји жеља да оваква сарадња буде настављена”, рекао је др Јовичић.

Директорица вртића Богдана Михољчић похваљује идеју запослених у Хемери.

“Веома нас је обрадовао позив за овакав вид сарадње који је користан за наше полазнике. Знамо да дјеца имају страх од одласка на прегледе и ово је била сјајна прилика да их боље упознамо са педијатром, медицинским сестрама и пословима које обављају. Наши гости дјеци су донијели воће, као примјер здраве исхране, али и слаткише како би их додатно обрадовали. Захваљуем доктору Јовичићу и медицинским сестрама и радујемо се њиховој наредној посјети”, рекла је Михољчић.

Осим педијатра Јовичића, на дружењу са полазницима вртића су биле медицинске сестре Нина Kошчица, Теодора Антонић и Јелена Деана Ћирић.