Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Представе за најмлађе три дана у србачком Дому културе

Представе за најмлађе три дана у србачком Дому културе

Центар за културу и спорт Србац и ове године за полазнике вртића и ученике основних школа са подручја наше општине организује представе прилагођене њиховим узрастима.

Јуче су одигране прве представе које ће бити настављене данас и сутра а намијењене су полазницима старије васпитне групе вртића “Наша радост” и ученике од првог до деветог разреда основних школа из Ситнеша, Разбоја и Српца.

Ради се о представама “Инстаграм : ја = 0 : 1” која упознаје публику са друштвеним мрежама са акцентом на враћање традиционалним начинима дружења дјеце. Ту је и представа “Луцкасти кловнови” која представља шаљиву игру за најмлађе у којој је директан контакт са публиком, а кроз игру, шалу, пјесму и плес, дјеца уче о пријатељству и радости живљења.

Биће одиграна и представа “НПЦ Лајф”, а ради се о драми која говори о опасностима и зависности дјеце и младих о друштвеним мрежама и видео-игрицама, као и о дисфункционалним породицама.

Директор Центра за културу и спорт Србац, Радован Митраковић, каже да се у току године за најмлађе суграђане организује девет представа које имају едукативни карактер и кроз њих су на занимљив начин обрађене важне теме за одређени узраст, а у ова три дана биће им скренута пажња на предности и мане друштвених мрежа и употребу интернета.