Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Предавање за пољопривреднике на тему другог јавног позива за додјелу бесповратних средстава Владе Мађарске у четвртак, 24. августа

Предавање за пољопривреднике на тему другог јавног позива за додјелу бесповратних средстава Владе Мађарске у четвртак, 24. августа

Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац обавјештава заинтересоване пољопривредне произвођаче са подручја србачке општине, као и оне који се планирају бавити прерадом пољопривредних производа, да ће у четвртак, 24. августа бити одржано предавање на тему упознавања са другим јавним позивом за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизације, опреме и алата БТП-23.

Предавање ће бити одржано у 13 часова у скупштинској сали у Српцу.

Kао и код првог јавног позива који је расписан прошле године, биће додијељена бесповратна средства за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње. Све финансира Влада Мађарске са око 17 милиона евра.

Најбитнији услов је да су они који се пријављују пољопривредници, односно да имају регистровано пољопривредно газдинство или ако су правна лица да имају уписану пољопривредну дијелатност.

О новом позиву и условима пољопривредници се могу информисати на страници forsrpska.org, Фондације “Progressus” која спроводи реализацију програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској. По првом позиву фондације “Progressus” машине и опрему је купило око 650 пољопривредника у Српској.

Сви заинтересовани пољопривредници на нови позив мађарског фонда моћи ће да се пријаве до 14. октобра.

Домаћи пољопривредници ће платити 30 одсто цијене, док фондација “Progressus” плаћа 70 одсто.

Такође, пољопривредници који су учествовали на претходном позиву могу да конкуришу и у овом.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је један од видова подршке коју су још у новембру 2021. прошле године договорили премијер Мађарске, Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.