Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Првом дружењу Kаочана присуствовало око 100 мјештана

Првом дружењу Kаочана присуствовало око 100 мјештана

Са жељом да се очува саборност међу људима, протеклог викенда је одржано прво дружење Kаочана којем је присуствовало око стотињак мјештана, највећим дијелом млађе популације.

Иницијатор дружења је била група млађих мјештана, у сарадњи са Савјетом мјесне заједнице Kаоци, а идеја да се организује овакав вид окупљања наишла је на велику подршку, о чему свједочи одличан одзив.

Дружење је организовано у мотелу Храст у Српцу а међу присутнима је био и начелник општине Млађан Драгосављевић, који такође води поријекло из Kаоца.

Присутнима се обратио предсједник Савјета МЗ Kаоци, Небојша Драгосављевић, који је изразио захвалност на великом одзиву и додао да су с разлогом присуствовали углавном млађи мјештани, јер ће управо они наслиједити обичаје од својих предака и преносити је на будуће генерације.

„На овај начин исказали смо опредјељеност да заједнички обављамо све будуће активности у селу и чувамо вјеру и традицију нашег краја, јер на млађима свијет остаје“, рекао је Небојша.

Честитке на организацији упутио је и Александар Kустурић, парох храма Свете Марије Магдалине у Kаоцима, који се такође одазвао позиву на дружење.

У склопу котизације за учешће, за Kаочане је обезбијеђен ручак и пиће, уз живу музику, а дружење је потрајало до касних вечерњих часова.