Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Прва кобасицијада у Kукуљама у суботу 29. априла

Прва кобасицијада у Kукуљама у суботу 29. априла

У мјесној заједници Kукуље у суботу 29. априла по први пут биће одржана гастрономска манифестација “Kобасицијада” као својеврсни сајам домаће хране и месних прерађевина.

Организатор манифестације је мјештанин Бранислав Kокан, уз подршку Савјета мјесне заједнице Kукуље на челу са предсједником Савјета, Радојицом Видовићем.

Програм почиње у 12 часова када ће испред друштвеног дома у Kукуљама бити одржана изложба месних производа бројних излагача из бањалучке регије.

Бранислав Kокан, организатор манифестације, каже да ће манифестација бити такмичарског карактера јер ће бити изабране најбоље суве кобасице, по мишљењу стручног жирија, а за најуспјешније произвођаче биће уручени пехари и захвалнице.

Он додаје да већ има заинтересованих појединаца и екипа из цијеле србачке општине, Рогоља, Нове Тополе, па чак и Аустрије.

“По узору на успјешну међународну кобасицијаду у Рогољима, одлучили смо да покренемо нешто слично и у нашој општини и већ сада влада велики интерес. Такмичење ће се организовати у категорији најбољих сувих кобасица али и сви други који у кућној радиности праве сухомеснате производе, попут кулена, сланине, сувог меса и других месних прерађевина моћи ће се такође пријавити за излагање”, рекао је Kокан.

Он истиче да пријава за излагаче износи 10 KМ а улаз на манифестацију за грађане је бесплатан.

За посјетиоце ће у просторијама дома бити организована бесплатна храна у виду куване кобасице и кољенице, што ће представљати истински гастрономски ужитак за све гурмане.

Пријаве се врше на бројеве телефона: 065/314-133 и 065/518-071.

Поред изложбе сухомеснатих производа биће организована и показна обрада свиње, тежине око 100 килограма, од стране искусних месара, а приредиће се и мини сајам хране и пића у виду сланих и слатких специјалитета које ће припремати домаћице из Кукуља и Српца.

Подршку у организацији ове манифестације пружиће бројни спонзори из србачке и сусједних општина.