Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Појачана контрола брзине кретања возила до 27. марта

Појачана контрола брзине кретања возила до 27. марта

Полицијска управа Градишкa обавјештава возаче моторних возила да ће се од 21. до 27. марта 2023. године, на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, вршити контрола учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу два радарска система, такозвани ”пресретачи”.

Евидентирање прекршаја вршиће се у покрету, истовремено у доласку и одласку. Директна контрола брзине кретања моторних возила вршиће се у случају прекршаја прекорачења ограничења брзине која је већа од 20 km/h, када је прекршај почињен возилом без регистарских ознака, мотоциклом у доласку и када је прекршај почињен са иностраним регистарским ознакама, а у свим другим случајевима евидентирани прекршаји накнадно ће се обрађивати, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.

Битно је напоменути да наведени уређаји посједују меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.