Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почиње пројекат масовне процјене вриједности непокретности у Српцу

Почиње пројекат масовне процјене вриједности непокретности у Српцу

Замјеник начелника општине Србац Владимир Гужвић и директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Републике Српске, Драган Станковић, потписали су данас Споразум о имплементацији пилот пројекта масовне процјене вриједности непокретности за подручје општине Србац.

Ријеч је о међународном пројекту изградње капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у БиХ (ЦИЛАП), који ће омогућити да у наредном периоду пилот-зона буде обухваћена конкретном провјером на терену, сређивањем евиденција и у РУГИПП-у и у Пореској управи са стварним стањем.

Овим путем обавјештавамо грађане да ће људи и тимови, који ће бити ангажовани преко овог пројекта, излазити на терен и конкретно вршити упоређивање базе података са стварним стањем, вршити процјену и ажурирати регистар.

Тачно утврђена вриједност непокретности омогућава власницима да на прави начин располажу својом некретнином. У овом поступку грађани неће имати никаквих трошкова.

„Kроз овај пројекат добиће се јаснија евиденција на ширем општинском подручју која ће моћи да се користи за више различитих намјена, док је само једна од њих основица за обрачун пореза на непокретност“, рекао је замјеник начелника Владимир Гужвић.