Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почео упис у нову активност “Цезарови мали архитекти”

Почео упис у нову активност “Цезарови мали архитекти”

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” почетком марта је кренуло са новим циклусом едукативних, креативних и спортских активности које већ увелико похађа око 200 полазника, узраста од двије до 16 година.

Ових дана Цезар је увео и нову активност “Цезарови мали архитекти” која је покренута с циљем развоја креативности, моторике, маште, тимског духа и просторног и концептуалног размишљања код дјеце.

Похађањем ове школице архитектуре полазници ће добити прилику да кроз наредна три мјесеца савладају основне архитектонске концепте и форме, као и основна начела структуре, а све то кроз креативне радионице, дружење и смијех.

У оквиру радионица дјеца ће проћи програм који ће дугорочно помоћи развоју визуелног сензибилитета: истраживаће, цртаће, градити и обликовати, упознати свијет архитектуре и урбанизма кроз креативну игру и стварање. А иза сваке радионице, остаће бројни 3Д модели, којима ће се моћи поносити.

Упис у “Цезарове мале архитекте” отворен је до краја марта, а намијењен је полазницима основношколског узраста (од првог до деветог разреда). Са полазницима ће радити Звјездана Бабић, која је тренутно апсолвент на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Осим у пољу архитектуре, заинтересовани полазници основношколског узраста имају прилику да се испробају и у пољу музике, те да се упишу у још једну нову активност “Цезарову музичку групу”. Kао што и само име говори, на овој активности се највише пјева, а да полазници на најбољи начин науче исказати своја вокална умијећа брине се Николина Вукобратовић, студентица Социјалног рада на Универзитету у Бањалуци.

Kреативне и едукативне радионице “Цезарови креативци” и “Цезарова природа и дружење” одржавају се у редовним терминима, а у групама је остало мјеста за још неколико полазника. Исти случај је и у “Цезаровој школици игре и спорта”, те “Цезаровој школи ролања”, која ускоро почиње, са доласком лијепог времена. Слободног мјеста има још и у “Цезаровом трбушном плесу”, а попуњене су плесне групе на зумби, ритмичној гимнастици и хип хопу. За крај, “Цезарова школа одбојке” окупља велики број дјеце и младих на редовним тренинзима у Српцу и Разбоју, а прво представљање такмичарског типа имали су прошлог викенда, чиме су подржали наше средњошколце.

Осим нових чланова колектива, са полазницима раде и: Сузана Kовачевић (дипломирани педагог и психолог), Мариа Шњегота (дипломирани педагог), Андреа Благојевић (дипломирани професор разредне наставе), Ленка Kасагић (ученица ЈУ ЦСШ “Петар Kочић”) и Тања Шњегота (мастер генетичких ресурса).