Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почео предшколски програм у основној школи у Разбоју

Почео предшколски програм у основној школи у Разбоју

У Основној школи “Доситеј Обрадовић“ Разбој ове године је по први пут организован предшколски програм за дјецу која на јесен полазе у школу.

Директорица школе, Силвана Секулић, каже да ће уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске, припремни програм бити организован у подручним школама у Разбоју Љевчанском и Kукуљама и трајаће три мјесеца.

„Предшколски програм је почео 1. марта и трајаће до 31. маја. Пријављено је 21 дијете од чега 10 дјеце у Kукуљама и 11 у Разбоју Љевчанском. Некада раније смо у школама имали организован један вид играоница како би се дјеца социјализовала, а ове године по први пут смо се потрудили да организујемо припремни програм по плану и програму који се примјењује у предшколским установама.Сматрам да је ово корисно јер ће дјеца имати прилику да се припреме за оно што их чека у школи а предност је што се ова активност одвија у мјесним заједницама гдје живе родитељи јер немају обавезу да их возе негдје даље“, рекла је Секулић.

На идеју да се организује припремни програм дошла је учитељица Рада Антонић која је малишанима пожељела срећан почетак предшколског образовања.

„Родитељи чија дјеца полазе ове године у први разред показали су интересовање за предшколски програм у нашој школи. Свијет школараца доноси са собом безброј обавеза али то је и једно прекрасно раздобље у којем ће дијете стећи бројне пријатеље”, рекла је Антонић.