Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почело обиљежавање славских свечаности: Одата почаст погинулим борцима

Почело обиљежавање славских свечаности: Одата почаст погинулим борцима

Полагањем цвијећа и парастосом који је одржан на централном спомен обиљежју, данас је почело обиљежавање Крсне славе Покрова Пресвете Богородице и Дана општине Србац.

Након химни и минуте ћутања, цвијеће су на спомен обиљежје положиле породице погинулих бораца, заједничка делегација Општине Србац и Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова, посланик Народне скупштине РС Радојица Видовић, предсједник Борачке организације РС Радан Остојић, делегације Борачке организације општине Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, Полицијске станице Србац, СУБНОР-а, Уједињеног равногорског покрета, ученици основних и средњих школа и остале делегације.

Парастос је служио протонамјесник србачке парохије Александар Kустурић након чега се присутнима обратио замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је рекао да је наша морална обавеза да се увијек присјећамо славних предака који су дали своје животе како бисмо данас живјели у миру и додао да ћемо им због тога увијек бити вјечно захвални.

“Србац ове године прославља велики јубилеј, 90. годишњицу свог имена, и има чиме да се поноси. Све генерације које су водиле нашу општину трудиле су се да оставе свој траг, па тако и ми, обављајући свакодневне послове, морамо имати на уму колико је труда, знања и воље уграђено у наше мјесто како бисмо живјели у миру и благостању. Не треба да се бојимо својих снова и циљева јер остварујући их, можемо доћи до великих и значајних резултата”, рекао је Гужвић.

Он је изразио да је визија Српца, уграђена у развојну стратегију, да у наредном периоду постане мјесто пожељног инвестирања, иновативног предузетништва, развијене пољопривреде, уређене комуналне и друштвене инфраструктуре са јединственом туристичком понудом и модерним образовним системом.

“У остварење наших снова морамо уложити знање, труд и велики рад јер морамо бити свјесни времена у којем живимо и насљеђа које су нам оставили наши пали хероји. Морамо да радимо за генерације које долазе, као и сви наши претходници, а да бисмо радили најбоље што можемо, морамо да волимо оно што радимо, нашу општину и наш Србац”, истакао је Гужвић.

Обиљежавање Дана и крсне славе општине наставља се сутра када је у 10 часова у згради Општинске управе планиран пријем за добровољне даваоце крви, у 18 часова изложба радова са 40. јубиларног сазива бардачке колоније а у 19 часова свечана академија у Дому културе “Угљеша Којадиновић” на којој ће бити уручена најважнија општинска признања.