Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела прољетна акција уређења града

Данас је у Српцу почела прољетна акција уређења града у склопу које су радници Kомуналног предузећа ”Kомуналац” Србац са ученицима Центра средњих школа ”Петар Kочић” Србац, засадили 50-ак садница украсног парковског дрвећа на више локација у граду .
По рјечима Марије Лепир, координатора и самосталног стручног сарадника у Одјељењу за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Општине Србац које је носилац свих активности, у склопу прољетног уређења поред садње парковског и другог украсног дрвећа бити очишћене улице у граду, офарбане клупе и кућице, поправљене ђечије играчке и замјењене дотрајале дрвене облоге, а у плану је и набавка ружа за садњу у центру града.
“У склопу првог дијела акције данас смо засадили 50-ак садница које је донирало предузеће ”Тамарис” из Лакташа, а акција ће бити настављена идуће седмице садњом још око 100 садница украсног дрвећа које је наручила Општина Србац из другог расадника. Од Тамариса смо добили више врста садница као што су: кугласти багрем ,јапанске трешње, јапанске јабуке, брекиње, каталпе, кугласте тује, топијаде, тује колумне, руј, кедер, дуд калемљени и караган, док је Општина Србац наручила хибернике, велике, средње и мање и тује глубозе да се попуне и замјене постојеће које су дотрајале, затим платане који ће се посадити у центру поред саме пјешачке зоне, као и саднице брезе, липе, и украсног јавора”, рекла је Марија Лепир и додала да ће уколико успију набавити руже за ужи центар.
У првом дијелу акције саднице су засађене у Градском парку у непосредној близи Удружења ”Извор” и код новог паркинга у близини Занатског центра, а осим уређења ужег центра биће обухваћене локалне саобраћајнице и улице Данка Митрова, и 11. Новембра.
Међу десетак средњошколаца на локацији код Градског парка у Српцу смо затекли Љубишу Сувајца, ученика првог разреда средње Машинске школе који нам је рекао да се радо одазвао акцији како би помогао да се уљепша центар града.
“Данас смо дошли да посадимо саднице дрвећа како би уљепшали наш град. Иначе сам љубитељ природе мислим да је ова акција јако добра да мало подмладимо и уљепшамо и наш парк”, рекао је за Радио-Србац средњошколац Љубиша Сувајац.
Прољетна акција садње дрвећа и цвијећа, биће настављена наредних дана доласком топлијег времена.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *