Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела подјела регресираног дизел горива

Подјела регресираног дизел горива за извођење прољећних и јесењих радова, за све кориснике подстицаја, почела је данас широм Републике Српске, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Висина премије износи 0,50 КМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива за хектар обрадивог пољопривредног земљишта.

“У првом обрачуну одобрено је 6.710.698 литара за 7.353 корисника који су тренутно испунили услове, за шта је издвојено 3.355.349 марака”, навели су из министарства додајући да регресирано дизел гориво корисници могу преузети до 31. октобра 2021. године код овлашћених дистрибутера који су склопили споразум са министарством.

Спискови корисника који су обухваћени првим обрачуном послати су свим локалним управама у Републици Српској и доступни на интернет страници Агенције за аграрна плаћања.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном биће благовремено обавијештени о наредном обрачуну.

У Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац од данас је почело издавање потврда за регресирано дизел гориво за све пољопривредне произвођаче који су у агенцији “Апиф” извршили ажурирање података за 2021. годину и измирили дуговања за противградну превентиву.

За сада су потврде одобрене за 209 пољопривредних произвођача, а с обзиром на велики број корисника ове повластице, због актуелне епидемиолошке ситуације, пољопривредна служба ће ову активност организовати без стварања гужве и груписања у просторијама Општинске управе.

За све информације и најаву доласка за потребе преузимања потврде, србачки пољопривредници могу позвати број 051-740-001 локал 127 и 130 или путем e-maila: srbac.poljoprivreda@teol.net

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *