Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела изградња новог цјевовода од Пријебљега до Повелича

Kомунално предузеће „Водовод“ Србац започело је реализацију пројекта реконструкције потисног цјевовода на траси од изворишта у Пријебљезима до Повелича за шта је средства у износу од 1.1 милион KМ обезбиједила Влада Републике Српске.

Замјеник директора Водовода, Јефто Поповић, рекао је да ће бити изграђена нова траса цјевовода дужине 2.766 метара а рок за завршетак радова је 150 дана.

„Уколико временски услови дозволе надамо се да ће радови бити завршени прије планираног рока. Након реализације овог пројекта, ријешићемо проблем пуцања дотрајалих цијеви на овој траси који траје већ 38 година, што је утицало на редовно снабдијевање становништва питком водом и губитака у предузећу“, рекао је Поповић.

Он додаје да је само једно пуцање цијеви на овој дионици њихово предузеће коштало 10 хиљада KМ а индиректна штета је још већа.

„Често пуцање цијеви имало је негативни утицај како на грађане тако и на предузећа које у свом процесу производње користе велике количине воде као што је Перутнина Птуј у Повеличу“, истакао је Поповић.

Реализацијом овог пројекта обезбиједиће се континурано снабдијевање водом за све потрошаче а смањиће се губици и трошкови текућег одржавања у предузећу.

„Укупно гледајући систем водоснабдијевања биће сигурнији, квалитетнији и економичнији“, нагласио је Поповић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *