Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Почела Дјечија недјеља у Српцу, начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града

Почела Дјечија недјеља у Српцу, начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града

На градском тргу у Српцу данас је почело обиљежавање Дјечије недјеље која ће трајати до 7. октобра под слоганом “(По)дијели радост, знање, љубав“ а учешће у бројним догађајима који су планирани наредних дана узеће више стотина малишана из цијеле србачке општине.

Почетак манифестације озваничен је предајом кључа града кога је полазнику вртића Данилу Микићу уручио начелник општине Млађан Драгосављевић.

У обраћању дјеци, начелник је пожелио да успјешно воде нашу локалну заједницу током Дјечије недјеље.

“Настојимо да вас чувамо, водимо о вама рачуна и стварамо што боље услове за ваш живот, а као доказ за то је изградња новог вртића која је у току, чиме ћете добити много боље услове за рад, игру и едукацију”, рекао је начелник Драгосављевић.

Малишани су начелнику и његовим сарадницима отпјевали и одиграли неколико пјесмица а затим су за говорницом и на транспарентима истакли своја права и цртали цртеже кредом у боји.

У оквиру Дјечије недјеље сутра ће у вртићу гостовати представници Црвеног крста који ће са дјецом разговарати о томе шта је то хуманост а у четвртак ће двадесетак дјеце из старијих вртићких група а посјетити Радио Србац и у прикладној емисији говорити о обиљежавању Дјечије недеље и дјечијим правима. Након тога ће у сали Скупштине општине Србац бити организована “Дјечија скупштина” којој ће присуствовати полазници мјешовите и средње групе.

У петак 7. октобра за малу, средњу и мјешовиту групу биће организован полигон у вртићу а двије старије групе, заједно са малишанима из градишког вртића, учествоваће у Малој олимпијади у спортској дворани “9. јануар” у Српцу гдје ће бити организоване игре са препрекама и полигон, уз додјелу медаља.

Дјечија недјеља ће бити обиљежена и у бројним школама а разне догађаје у склопу ове манифестације одржаће и друге омладинске, невладине и хуманитарне организације из Српца.

Један од њих приредило је Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” које је јуче организовало Игре без граница у Основној школи “Доситеј Обрадовић” у Кукуљама.

Око 50 ученика нижих разреда основне школе из Кукуља и Лилића је показало спретност, брзину и таленат.

Из удружења упућују захвалност својим волонтеркама на помоћи и учитељицама на позиву.

Ово је постало традиционално дружење са основцима из Кукуља а у плану је да се виде на истом мјесту и наредне године.