Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Потписан уговор о извођењу радова на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

Потписан уговор о извођењу радова на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу

У кабинету начелника општине Србац данас је потписан уговор о почетку извођења радова на изградњи зграде за младе брачне парове у Српцу.

Уговор су потписали начелник општине Млађан Драгосављевић и Милорад Живковић, директор и власник фирме “Астра план” из Брчко Дистрикта, која је након спроведеног тендера изабрана за извођача.

Вриједност инвестиције износи 1.680.000 KМ са ПДВ-ом а рок за завршетак радова је годину дана.

Зграда ће имати корисну површину од око 1800 квадратних метара а станови ће бити величине од 65 до 75 квадратних метара.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да овај пројекат много значи за нашу локалну заједницу јер ће се на овај начин ријешити стамбено питање за 20 породица.

“Након спроведеног јавног позива додијелићемо станове крајњим корисницима који испуне услове а плаћаће их по подстицајној цијени, односно по цијени коштања радова. У протеклом периоду смо провели анкете које су показале велику заинтересованост младих брачних парова и надамо се да ћемо један број њих мотивисати да остану и заснују своје породице на подручју наше општине”, рекао је начелник Драгосављевић.

Директор и власник фирме “Астра План”, Милорад Живковић, рекао је да ће припремни радови почети већ до краја марта.

“Част ми је и задовољство што смо добили посао на изградњи ове зграде и гарантујем да ће све бити урађено у року, са предвиђеним стандардима и квалитетом за ову врсту грађевинских радова. Захваљујем начелнику и његовим сарадницима који су учествовали у припреми техничке документације и вјерујем да ће све бити завршено на обострано задовољство”, рекао је Живковић.

Kако би обезбиједила средства за изградњу, Општина Србац је ушла у дугорочно задужење путем четврте емисије обвезница а продајом станова ће се извршити отплата задужења. Локална управа је обезбиједила и локацију за изградњу зграде и потребне дозволе, уредила приступни пут и околину.

Ради се о пилот пројекту у Републици Српској који је добио сагласност ресорног министарства, а већ је и неколико других општина и градова у окружењу показало интерес за сличном инвестицијом.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су и предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелница Одјељења за финансије Зорица Стаменић и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности Дарио Кресојевић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish