Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Посјета ратном команданту Миодрагу Сувајцу поводом 31. годишњице србачке бригаде

Посјета ратном команданту Миодрагу Сувајцу поводом 31. годишњице србачке бригаде

Делегација коју су чинили начелник Одјељења за општу управу и предсједник Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Душко Митрић, замјеник команданта Прве србачке лаке пјешадијске бригаде Свето Стојаковић, ратни начелник Штаба србачке бригаде Вићо Kовачевић и командант трећег батаљона србачке бригаде Далибор Кошутић посјетили су протеклог викенда у Бањалуци ратног команданта Прве србачке лаке пјешадијске бригаде, пуковника у пензији Миодрага Сувајаца.

Посјета је организована поводом обиљежавања 31. годишњице формирања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде и представља традицију која се одржава редовно од тренутка када ратни командант због здравствених проблема није у могућности да лично присуствује у Српцу овом јубилеју и значајном датуму.

Делегација из Српца је у пријатном разговору евоцирала сјећања на 7. јуни 1992. године када је бригада формирана и постројена у Малим Ситнешима, као и на ратни пут бригаде.

Пуковник Сувајац је упутио честитке свим припадницима србачке бригаде поводом предстојећег јубилеја и позвао их да буду сложни, јединствени и да се не дијеле по било ком основу.

Он је посебно позвао на јединство и очување Републике Српске, највеће тековине Одбрамбено-отаџбинског рата, уз позив припадницима бригаде и осталим грађанима општине Србац да дођу на обиљежавање.

Тридесет и прва годишњица од формирања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде биће обиљежeна у сриједу 7. јуна по програму Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова на подручју општине Србац.

Од 10.30 часова предвиђено је полагање цвијећа и вијенаца на спомен обиљежју у Малим Ситнешима, у 11 часова на спомен костурници на градском гробљу а у 11.30 часова у спомен соби у Српцу.

Централни дио догађаја одржаће се у 12 часова код централног спомен обиљежја када ће се организовати полагање цвијећа, парастос за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске, уручење награда ученицима основних и средњих школа са подручја општине Србац за најбољи литерарни рад на тему “Прва србачка лака пјешадијска бригада” и обраћање званичника.

Од 13 часова у сали за сједнице Скупштине општине Србац одржаће се пријем начелника општине Млађана Драгосављевића за чланове команде Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.