Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Помоћ Предрагу Пејићу од Фонда солидарности у набавци кућанских апарата

Помоћ Предрагу Пејићу од Фонда солидарности у набавци кућанских апарата

Фонд солидарности Борачке организације општине Србац пружио је помоћ Предрагу Пејићу из Српца у опремању породичног дома кога је захватио пожар 30. јануара ове године када је изгорјело комплетно приземље куће.

“Укључили само се у акцију пружања помоћи Предрагу, који је наш члан, на начин да смо му купили веш машину и фрижидер и олакшали реновирање куће и набавку основних кућанских апарата који су уништени у пожару“, рекао је Горан Плотан, предсједник Борачке организације општине Србац и додао да вриједност апарата износи 919 KМ.

Плотан истиче да је то ванредна активност Фонда и прва у 2023. години.

„Kада смо сазнали за овај догађај, одмах смо контактирали Предрага како би провјерили шта му је неопходно да би се кућа што прије опремила.
Поштујући и наше финансијске могућности, он је изразио жељу да му набавимо ова два кућанска апарата, па смо тако и учинили“, истакао је Плотан.

Предраг је изразио захвалност Борачкој организацији општине Србац на пруженој помоћи истакавши да му је она посебно драга јер није заборављен од сабораца.

До несреће у породичној кући Пејића је дошло када је из шпорета на чврсто гориво испала димоводна цијев а ватра која је букнула брзо је захватила приземље у којем у том тренутку није било никога.

Пејићи су кућу почели градити 2014. године и до сада су успјели уредити само приземље док је горњи спрат неопремљен. У породици су стално запослени супруга и син, док је Предраг углавном код куће и одржава домаћинство, а кћерка тренутно не живи с њима.

Kако би им омогућили да лакше преброде муку, чланови Савјета мјесне заједнице Србац, на челу са Драшком Момићем, покренули су хуманитарну акцију за прикупљање новчаних прилога. Момић, одборник у Скупштини општине Србац, који им је кум и дугогодишњи пријатељ, уступио је Пејићима свој стан за живот док се не заврши адаптација куће.

Донације за обнову куће породице Пејић могу се уплатити на:

– жиро рачун број: 567-353-59003723-58 који је отворен у Атос банци,
– девизни рачун број: 567-353-54170629-71 у Атос банци, SWIFT code: SABRBA2B ATOS BANK A.D. Beneficiary customer: BA395673535417062971 PREDRAG (MILORAD) PEJIĆ, SRBAC SELO BB, BOSNA I HERCEGOVINA