Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полицијска станица Србац обиљежила Мјесец борбе против болести зависности

Полицијска станица Србац обиљежила Мјесец борбе против болести зависности

Полицијска станица Србац обиљежила је данас Мјесец борбе против болести зависности подјелом летака који садрже податке о најчешће употребљаваним дрогама и њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, начинима правовременог препознавања почетних симптома код лица која конзумирају дрогу и друге корисне информације.

Kампању организује МУП Републике Српске у сарадњи са локалним заједницама, а ове године се проводи под слоганом “Породица је нит која живот значи”.

Славољуб Kовачевић, замјеник командира за сузбијање криминалитета у Полицијској станици Србац, каже да се ова активност спроводи с циљем да се јавност упозори на све штетности и посљедице које настају конзумирањем наркотика.

“Ово је једна од редовних превентивних кампања а за циљ има упознавање млађих нараштаја и њихових родитеља о проблемима које конзумирање наркотика носи са собом и на који начин утиче на појединца и цијело друштво”, рекао је Kовачевић.

Полицијска управа Градишка, којој припада и Полицијска станица Србац, у периоду јануар-новембар текуће године, евидентирала је 14 кривичних дјела и 64 прекршаја у вези злоупотребе опојних дрога.

У наведеном периоду, укупно је одузето 1446.07 грама марихуане, 3.91 грама кокаина, 9.24 грама амфетамина, 20 комада канабис стабљике и 6 комада екстазија.

“Понекад је веома тешко, нарочито у почетку, препознати симптоме злоупотребе психоактивних сусптанци, а понекад се то и не жели, нарочито од стране родитеља, те апелујемо родитељима и другим грађанима да помогну младој особи, да се ослободе зависности прије него што настану трајне разорне последице на здравље и личност и укупан положај особе која тек што је закорачила у живот“, поручују из Полицијске станице Србац.