Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полицијска станица Србац обиљежила крсну славу Аранђеловдан

Полицијска станица Србац обиљежила крсну славу Аранђеловдан

Припадници Полицијске станице Србац данас су обиљежили крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила.

Они су присуствовали обреду освећења и ломљења славког колача у храму Васкрсења Господњег у Српцу а након тога су одали почаст србачким полицајцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату: Зорану Марићу, Витомиру Новаковићу и Славиши Јовичићу.

Парастос испред спомен плоче у Полицијској станици у Српцу је служио протонамјесник Жељко Сарић.

Kомандир Синиша Шњегота истакао је да је слава МУП-а РС још једна прилика да се присјетимо погинулих полицајаца који су своје животе узидали у темеље Републике Српске.

“Спомен плоча погинулим полицајцима постављена је на такво мјесто, да свако ко прође и дође у ову зграду не може да је не види и која нас увијек присјећа на њих, на наше јунаке”, рекао је Шњегота честитајући крсну славу свим припадницима Министарства унутрашњих послова РС и грађанима који данас славе.

Поводом 30 година МУП-а РС и крсне славе Аранђеловдана, командир Синиша Шњегота и начелник општине Млађан Драгосављевић присуствовали су јуче славском обреду у Полицијској управи Градишка.