Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Полазници вртића садили цвијеће

Полазници вртића садили цвијеће

Малишани Дјечијег вртића “Наша радост” Србац јуче су учествовали у прољећном уређењу дворишта.

Директор вртића, Богдана Михољчић, рекла је да су полазници свих вртићких група донијели цвијеће које су, уз помоћ васпитачица, посадили испред њихове установе.

“Поред редовног одржавања, прољећно уређење дворишта је активност у коју укључујемо и наше полазнике. Они на тај начин уче колико је важно водити рачуна о простору у којем бораве, колико је важно очување и уређење околине, али уче и о промјенама у природи које прољеће са собом доноси. Заједничку акцију уређења смо требали имати раније, али смо је одгодили због лоших временских прилика, а у наредном периоду је планирана санација играчака и реквизита за игру на отвореном”, рекла је Михољчић.

Она је упутила захвалност родитељима који су обезбиједили цвијеће како би двориште вртића имало љепши изглед.

У току су припреме за завршне свечаности вртића које ће бити одржане 15. и 16. јуна у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” са почетком у 18 часова.

“У четвртак, 15. јуна, на свечаности под називом “Чаробна крила”, учествоваће полазници млађе, средње и мјешовите групе, а у петак, 16. јуна, на свечаности која носи назив “Алиса у земљи чуда”, представиће се полазници двије старије групе који на јесен полазе у школу и на овај начин се опраштају од вртића. Са дјецом смо припремили богат програм који ће бити испуњен рецитацијама, игром, пјесмом, тако да вјерујемо да ће и дјеци и посјетиоцима бити забавно”, рекла је Михољчић.