Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Позив србачким пензионерима за бањску рехабилитацију

Позив србачким пензионерима за пријаву за бањску рехабилитацију

Удружење пензионера Републике Српске објавило је оглас за подношење пријава за упућивање корисника права Фонда за пензијско инвалидско осигурање РС на бањску рехабилитацију за 2022. годину.

Право на бањску рехабилитацију у здравствено-туристичким центрима у Републици Српској, у трајању од 10 дана имају корисници права овог Фонда који имају пребивалиште на подручју Републике Српске, немају других личних примања и у претходних пет година нису користили право на бањску рехабилитацију на терет Удружења пензионера РС, Борачке организације и Фонда здравственог осигурања РС.

„Пријава се подноси на прописаном обрасцу који корисници права могу преузети у Удружењу пензионера општине Србац, сваким радним даном од 25. марта до 15. априла 2022. године у времену од 9 до 12 часова”, рекао је секретар србачког удружења Славко Малешевић.

Kорисници права су дужни да уз пријаву приложе копију личне карте, чек од пензије за претходни мјесец, рјешење о пензионисању или насљеђивању пензије, доказ о висини пензије из иностранства или потврду ино исплатиоца пензије.

Изјаву је потребно потписати на прописаном обрасцу којим се потврђује да осим пензије нема других личних примања и да у претходних пет година није кориштено право на бањску рехабилитацију на терет Удружења пензионера РС, Борачке организације и Фонда здравственог осигурања РС, а потребно је навести и у којој бањи се желе користити услуге бањске рехабилитације.

Све додатне информације пензионери могу добити у Удружењу пензионера општине Србац или на телефон 051/740-519, понедјељком и петком од 8 до 12 часова или на огласној плочи удружења.

Према ријечима секретара Славка Малешевића, у посљедње три године 48 србачких пензионера је искористило бесплатно бањско лијечење у бањама Републике Српске у трајању од по 10 дана а на основу прописаног Правилника.

“Право на бесплатну бањску рехабилитацију у бањама Републике Српске у 2022. години има 12 наших пензионера, док ће на терет средстава буџета Владе Републике Српске и на терет властитих средстава удружења на бањску рехабилитацију бити упућено још најмање 10 пензионера”, рекао је Малешевић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish