Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Подручни фудбалски савез Градишка обиљежио 20 година постојања: Златна плакета за Жељка Бабића

Подручни фудбалски савез Градишка обиљежио 20 година постојања: Златна плакета за Жељка Бабића

Свечаном академијом и уручењем плакета заслужним појединцима синоћ је у Градишци обиљежено 20 година од оснивања Подручног фудбалског савеза.

Церемонији су присуствовали бројни гости, међу којима су били замјеник начелника општине Србац Владимир Гужвић и предсједник Општинског фудбалског савеза Србац, Бранко Граховац.

На свечаности су уручене Златне плакете заслужним фудбалским радницима које су добили: Жељко Бабић из Српца, дугогодишњи члан ПФС Градишка и Фудбалског савеза Републике Српске, Миодраг Марјановић, дугогодишњи спортски радник из Прњавора, Драган Аничић из Прњавора, оснивач и члан ПФС Градишка, Милован Вуковић из Лакташа, један од оснивача ПФС Градишка и дугогодишњи члан тијела Подручног савеза и ФСРС, Драгиша Савић који је у два мандата био предсједник ПФС Градишка, Ново Милановић, дугогодишњи фудбалски радник и Илија Гиговић, један од оснивача Подручног савеза и прослављени фудбалски судија.

У име свих добитника признања обратио се Жељко Бабић који је изразио задовољство што су награђени фудбалски радници својим скромним доприносом омогућили да Подручни савез буде овако успјешан након својих првих 20 година.

“Надам се да ће на прослави 50. годишњице неки други добитници допринијети да савез буде још успјешнији”, рекао је Бабић.

Свечаности у Kултурном центру присуствовао је и предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ, Вицо Зељковић, који је честитао савезу овај значајан јубилеј, истичући да су у протекле двије деценије побољшани услови на стадионима на подручју Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора.

Он је навео да се ускоро очекује почетак изградње терена са вјештачком травом у Лакташима, да ће бити потписан уговор за изградњу истог терена у Новој Тополи, те да је главни задатак Фудбалског савеза Српске да са Градском управом Градишка пронађе модел како обезбиједити средства за реконструкцију градског стадиона „Велимир Сомболац“ на којем игра ФK “Kозара”.

Зељковић је подсјетио да је Фудбалски савез Републике Српске све клубове ослободио плаћања 50 одсто износа котизације за такмичења и трошкова службених лица на утакмицама.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка, Милош Бркић, рекао је да је поносан на све фудбалске раднике на подручју овог савеза и на све оне који су својим радом обиљежили протекле двије деценије.

Он је захвалио Зељковићу на подршци савезу која се огледа у различитим инфраструктурним пројектима на стадионима.

“То су велика улагања чији је циљ да се створе што бољи услови за развој фудбала на подручју Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора”, нагласио је Бркић.

Подручни фудбалски савез Градишка је по површини коју покрива најмањи од седам подручних савеза у Републици Српској, али трећи према броју клубова. Има 55 клубова и више од 1.000 фудбалера свих узрасних категорија.