Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Подручна школа у Kукуљама обиљежила Међународни дан породице

Подручна школа у Kукуљама обиљежила Међународни дан породице

Ученици од првог до деветог разреда подручне школе “Доситеј Обрадовић” из Kукуља обиљежили су бројним активностима Међународни дан породице.

Учитељи и наставници, уз координацију учитељице Раде Антонић, на часу одјељенске заједнице разговарали су са ђацима о важности породице а ученици млађег узраста су то представили помоћу занимљивих радова.

“Породица је темељ и основ сваког друштва и стуб љубави и подршке. У овим тешким временима требамо на што више начина да указујемо на важност породице у друштву”, рекла је Антонић и додала да у њиховој школи свакодневно кроз васпитање раде на истицању важности развоја породице.

Генерална скупштина Уједињених нација је 1993. године прогласила Међународни дан породице са жељом да истакне важност породичног живота и породице као основне друштвене заједнице.

Овај дан обиљежава се на различите начине широм свијета: кроз програме који су усмјерени ка пружању подршке породици, различите организоване догађаје и концерте. Овај дан обиљежавају породице у својим домовима, у природи, на омиљеним мјестима.

Циљеви обиљежавања Међународног дана породице су постизање једнакости између жена и мушкараца у оквиру породице, дијељење кућних обавеза и дужности, заштита породице као основне јединице друштва и помоћ при испуњавању одговорности према заједници.

Обиљежавајући Међународни дан породице, циљ је да се подсјетимо на вриједност породичног живота као најважнијег елемента социјалне солидарности и спокојног друштва.