Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Планинари Видете на манифестацији Дани зиме на Kозари

Планинари Видете на манифестацији Дани зиме на Kозари

На Мраковици је протеклог викенда одржана 16. привредно-туристичка манифестација “Дани зиме на Kозари” на којој су учествовала и 22 члана Планинарског друштва ”Видета” из Српца.

Уз богат културно-умјетнички програм, организована су спортско-забавна и гастро-такмичења са циљем промоције Kозаре и планинског туризма.

На Мраковици је било више од хиљаду грађана из поткозарских општина и градова, али и других локалних заједница из Српске и Федерације.

На снијегу су, уз игру, музику и гастрономске делиције, уживале све генерације.

Разне врсте котлића и чорби, месне делиције и природни производи били су на располагању посјетиоцима, за које је припремљено хиљаду порција ловачке чорбе. У кулинарском дијелу такмичења учествовале су 24 екипе, а у спортском екипе осам локалних заједница.

Предсједница Видете, Вера Бабић, каже да су заједно са осамдесетак планинара из других градова, у организацији Планинарског друштва ”Албатрос”, походили омладински марш из правца Kотловаче, преко Зечијег камена, до Мраковице, у дужини од око десет километара.

Другог дана манифестације учествовали су у гастро такмичењу заједно са још 24 екипе из 15 градова и општина Републике Српске. Финансијску подршку Видети за одлазак на Kозару пружила је Туристичка организација општине Србац.

Наредна активност планинара Видете је поход на Грмеч у недјељу 12. фебруара.