Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Петровдански куп у гађању летећих мета окупио 50 такмичара из седам градова

Петровдански куп у гађању летећих мета окупио 50 такмичара из седам градова

Ловачко удружење “Срна” из Српца организовало је јуче седми Петровдански куп у гађању летећих мета на полигону у Повеличу.

Учешће у такмичењу је узело преко 50 ловаца из Станара, Добоја, Шамца, Бијељине, Бањалуке, Прњавора и Српца.

Прво мјесто освојила је екипа “Борик” из Прњавора, другo “Срндаћ” из Станара а трећe “Фазан” из Шамца . У појединачној конкуренцији најпрецизнији је био Младен Жилић, друго мјесто припало је Душку Пргоњићу а треће Александру Вуксановићу.

Организовано је и такмичење за чланове Ловачког удружења “Срна” а најпрецизнији је био Дарко Вујић, друго мјесто освојио је Срђан Ћирић а треће Самир Kоњуховац.

Предсједник Ловачког удружења “Срна”, Горан Савановић, похвалио је све учеснике који су показали завидну прецизност у гађању летећих мета.

“Задовољни смо бројем учесника на такмичењу, мада смо очекивали већи број наших чланова. Посебну захвалност упућујем Ловачком удружењу “Златибор“ из Чајетине са којим имамо дугогодишњу сарадњу и које је било генерални спонзор киуп такмичења”, рекао је Савановић.

Представник ЛУ “Златибор“, Раденко Лојаница, рекао је да сарадња ова два удружења траје од 2018. године.

“Ми долазимо у Србац у лов на дивљу свињу и срндаћа а србачки ловци су наши гости у фебруару када организујемо хајку на вука на Златибору”, рекао је Лојаница.

Један од учесника такмичења био је Цвјетко Бјеличић, члан Ловачког удружења “Срндаћ” из Станара који је и предсједник комисије за ловно стрељаштво Ловачког савеза Републике Српске.

“Ловачко удружење из Српца је познато као добар организатор оваквих такмичења које је на високом нивоу са великим бројем одличних стријелаца”, рекао је Бјеличић.