Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворени Јавни конкурси за учешће у пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске 2023.“

Отворени Јавни конкурси за учешће у пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске 2023.“

Јавни фонд за дјечију заштиту и ове године реализује пројекат “Социјализација дјеце Републике Српске-2023.“, у складу са законским прописима и предвиђеном динамиком, а у најбољем интересу дјеце учесника пројекта.

У дневном листу “Глас Српске” 10.03.2023. године објављени су конкурси за одабир дјеце циљних категорија, васпитача и стручног особља учесника у Пројекту.

Пројекат се реализује на основу Закона о дјечјој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце.

Као и претходних година, Пројекат ће се реализовати на црногорској обали у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима, уз уважавање хигијенско- епидемиолошких мјера.

Временски период програмских активности у услужном објекту планиран је од 01.06. до 24.09.2023. године, у укупно тринаест смјена.

Пројекат се односи, прије свега, на дјецу из: социјално угрожених породица-корисника права из социјалне и дјечје заштите, вишечланих породица, породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу, талентоване спортисте и друге.

Пројекат “Социјализација дјеце Републике Српске” реализује се од 2002. године и за претходних 20 година обухватио је преко 36 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

Највећа вриједност Пројекта јесу различитост и разноврсност и у служби су остварења пројектних циљева као што су развијање емпатије, подршка вршњачком дружењу, те социјализација дјеце у сваком смислу.

Овај квалитет је препознат и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске који годинама подржавају ову активност Фонда, цијенећи најбољи интерес дјеце Републике Српске.

Позивају се заинтересовани родитељи чија дјеца испуњавају услове прописане конкурсом да изврше пријаве у пословнице Фонда према мјесту пребивалишта.

Такође, позивају се и заинтересовани просвјетни радници, педагози, психолози, социјални радници и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који годинама успјешно реализује Пројекат.

Јавни конкурси и пријаве за дјецу циљних категорија, васпитаче и стручно особље могу се преузети ОВДЈЕ.