Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Освећење звона цркве у Ћукалима у суботу 10. јуна

Освећење звона цркве у Ћукалима у суботу 10. јуна

У Ћукалима ће у суботу 10. јуна бити освештана два звона на храму Свете Великомученице Марине-Огњене Марије и служена прва света архијерејска литургија у новосаграђеном храму.

Литургију са почетком у 9 часова ће служити двојица епископа, владика бањалучки господин Јефрем и Његово Преосвештенство епископ Сава марчански, викар епископа бањалучког.

Изградња цркве у Ћукалима је почела у јуну 2019. године а темеље је у новембру исте године освештао владика Јефрем.

На дан освештања темеља храма, Министарство финансија у Влади Републике Српске је обезбиједило донацију у износу од 20.000 KМ у сврху куповине дијела бакра за покривање храма. Такође је изградњу храма помогла Општина Србац и велики број вјерника својим прилозима.

Kума великог звона, чији дародавци су домаћице Ћукала, биће министар финансија Зора Видовић,а дародавац и кум малог звона је професор др Миленко Kрајишник, предсједник Фискалног савјета Републике Српске и декан Економског факултета у Бањалуци.

Свештеник ножичке парохије, др Живко Илић, захваљује се свим добрим људима на досадашњој подршци у изградњи овог светог мјеста и позива вјернике да својим присуством увеличају ову светковину.