Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Осамнаести Гастро фест у Бардачи у недјељу, 3. септембра

Осамнаести Гастро фест у Бардачи у недјељу, 3. септембра

Туристичко-привредна манифестација „Гастро фест 2023“ одржаће се у недјељу, 3. септембра у спортско-рекреационом центру у Бардачи, одлучено је на данашњој првој сједници организационог одбора.

По осамнаести пут организатор манифестације је Туристичка организација општина Србац а покровитељ Општина Србац, док њено одржавање помажу и бројни други спонзори из цијеле србачке општине.

Екипе се могу пријавити за такмичења у припремању рибљег паприкаша и пилетине на роштиљу. Учешће по екипи износи 30 KМ за једну дисциплину а 40 KМ за оба такмичења.

“У склопу котизације, такмичари ће добити рибу или пилетину за припремање такмичарског јела, дрва за ложење ватре и двије мајице са обиљежјем манифестације по екипи, уколико се такмиче у једној дисциплини, а четири мајице уколико се пријаве за обе дисциплине. За три првопласирана мјеста предвиђене су награде”, рекла је замјеник предсједника организационог одбора Радисава Шушчевић.

Званично отварање манифестације је предвиђено у 12 часова када ће бити организован наступ једног од културно-умјетничких друштава, а од 12.30 часова почиње такмичење које ће трајати до 14.30 када се жирију треба предати припремљено јело.

Од 15 часова ће бити организована такмичења у навлачењу конопца и испијању пива а проглашење побједника у припремању јела на распореду је од 17 часова.

У плану је да се одржи и мини сајам на којем ће се представити бројни излагачи и произвођачи народних рукотоворина и сувенира, јела и пића а по први пут ће ове године бити организована изложба олдтајмера.

Из организационог одбора позивају све заинтересоване екипе и потенцијалне излагаче да се пријаве у Туристичкој организацији општине Србац на број телефона: 051/745-471, факс: 051/745-472, e-mail: toos@spinter.net, или лично на првом спрату Ватрогасног дома у Српцу до петка, 1. септембра.

Гастро фест сваке године окупља бројне посјетиоце из цијеле Републике Српске и земаља у окружењу, по чему ова манифестација спада у сам врх туристичке понуде наше локалне заједнице.