Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Организоване акције лова на штеточине

Организоване акције лова на штеточине

У првим данима 2023. године чланови Ловачког удружења ”Срна” из Српца организовали су хајке на шакале и остале штеточине, које угрожавају станишта дивљачи у србачкој општини.

Тако су јуче у организацији Ловачке секције “Србац”, под вођством предсједника секције Младена Николића, одстријељена два предатора.

Најспретнији ловци су били Боро Лакић који је одстријелио шакала и Бошко Давидовић који је одстријелио лисицу. У удружењу кажу да је учешће у акцији узело више од 40 ловаца, а ловило се у рејону “Грабашнице” и ушћа ријеке Врбас у Саву.

Осим ове акције, србачки ловци су почетком 2023. године организовали још двије хајке на предаторе а ловило се у рејону Повелича и Пријебљега.

У Повеличу је учешће у акцији узело око 30 ловаца, а одстријељена су два шакала, једна куна и лисица у рејону Брезовљана. Стријелци су били Љубиша Ракић, Славиша Петковић, Предраг Вучић и Драган Петковић. Послије лова организован је ручак и дружење у ловачкој кући.

И Ловачка група “Гагун” из Пријебљега је чистила ловиште од штеточина.

Највише среће имао је Ненад Шарић који је одстријелио једну лисицу, а ловило се на потезу од врбаског моста према Бајинцима.

“Лов на предаторе је, осим интереса да се ова штеточина смањи, свакако прилика за дружење ловаца”, каже предсједник Ловачког удружења ”Срна”, Горан Савановић.