Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Омогућена електронска пријава за упис ученика у први разред основне школе

Омогућена електронска пријава за упис ученика у први разред основне школе

Основна школа “Јован Јовановић Змај” Србац обавјештава родитеље дјеце која полазе у први разред основне школе у школској 2023/24. години да је Министарство просвјете и културе Републике Српске у оквиру пројекта „ Опремање васпитно – образовних установа у Републици Српској рачунарском опремом и софтвером“
имплементирало модул за електронски упис (е-упис) ученика у први разред.

У оквиру пројектних активности потписани су Споразуми за електронску размјену података са Министарством унутрашњих послова и Министарством управе и локалне самоуправе, те су испуњени сви формални услови за употребу наведеног модула.

Модул за е-упис ученика омогућава школама преузимање спискова дјеце дораслих за упис у први разред основне школе у складу са уписним подручјима сваке школе из електронске евиденције МУП-а .

Родитељи ће пријављивати дјецу у периоду од 1.2.2023. до 15.3.2023. године путем јавног портала https://eupis.skolers.org/ .

Уколико родитељи пријаве дијете у школи а не путем јавног портала, чланови уписне комисије (педагог и психолог) уносе податке о дјетету у систем.

Након завршеног процеса пријаве (регистрације) дјеце, школе ће моћи креирати распоред тестирања (током априла и маја), информисати родитеље о терминима, преузимати дигиталне сетове података уколико је дијете спремно за упис, те генерисати неопходне извјештаје.

Родитељи приликом регистрације дјетета остављају своју е-маил адресу на коју ће добити потврду о регистрацији дјетета са подацима који су достављени школској установи и електронску поруку са свим детаљима о термину тестирања и уписа њиховог дјетета у први разред.

Е-упис дјеце у први разред има своје предности јер омогућава родитељима брзо и лако пријављивање дјетета, потврду да је пријављено и информацију о термину уписа у први разред.