Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан трећи Бик фест у Ситнешима

Одржан трећи Бик фест у Ситнешима

Група мјештана из Ситнеша организовала је данас трећи по реду Бик фест код друштвеног дома у овом селу.

Централни дио догађаја је био печење бика тежине око 750 килограма који је набављен на фарми Милоша Илића у Ситнешима, а конзумација меса за све посјетиоце је била бесплатна.

Један од главих мајстора за печење бика је Вид Бабић из Ситнеша, који је уједно и најстарији члан организационог одбора.

“Велики број људи је био укључен у организацију ове манифестације, и то чак нас 45. Синоћ у пола девет почели смо са печењем бика и све је протекло у најбољем реду”, рекао је Бабић.

Један од организатора, Срђан Новаковић, захвалио се свима који су на било који начин помогли организацију овогодишњег Бик феста а посебно Шумској управи Србац која је обезбједила неопходну количину дрвета да би се испекао овако тежак бик.

Данашњој манифестацији присуствовао је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, Милан Петковић.

“Похвалио бих добру организацију домаћина из овог села који одржавају овакве манифестације а по којима Србац постаје препознатљив у овом дијелу Републике Српске. Мислим да би ми који се бавимо политиком требали чешће да посјећујемо овакве манифестације и да у директном контакту са грађанима чујемо њихове проблеме и својим дjеловањем у наредном периоду утичемо на њихово рјешавање”, рекао је Петковић.

Ђуро Усорац, један од чланова организационог одбора, рекао је да вечерас очекује око хиљаду посјетилаца.

“Дружење нас из села, као и наших гостију, једини је циљ Бик феста. Надам се да ће се традиција наставити и наредне године”, рекао је Усорац.

Продајни штанд на Бик фесту са ручним радовима, козметиком, зимницом и другим домаћим производима, данас је имало Удружење жена Србац.

Бик фест је организован по први пут након 2019. године а протекле двије године је отказан због пандемије вируса корона.