Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан парастос за четворицу погинулих бораца из Старог Мартинца

Одржан парастос за четворицу погинулих бораца из Старог Мартинца

Борачка организација општине Србац и Мјесна борачка организација Стари Мартинац данас су организовали годишњи парастос за четири погинула борца Војске Републике Српске из овог краја, Гојка Ждрњу, Зорана Марића, Драгу Марчету и Рајка Звиздала.

Цвијеће су на споменик положиле породице погинулих бораца, делегације Борачке организације Србац, мјесних борачких организација Стари Мартинац и Ножичко, Општине Србац, СУБНОР-а и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Парастос је служио свештеник Живко Илић а присутнима се обратио предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан. Он је рекао су пред нама тешки дани и да само јединствени можемо нашој дјеци оставити у аманет Републику Српску како бисмо и даље живјели у миру и слободи.

Поред споменика четврорици погинулих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату, подигнут је и споменик са уклесаним именима осам погинулих бораца Народноослободилачког рата из Старог Мартинца.

Данашњи парастос организован је у складу са календаром обиљежавања значајног датума и јубилеја чији носилац је Одбор за његовање традиција ослободилачких ратова.