Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан осмомартовски сајам у Српцу

Одржан осмомартовски сајам у Српцу

Туристичка организација општине Србац и Удружење жена организовали су и ове године осмомартовски сајам на којем су изложени радови чланица удружења и других излагача.

Брана Лончар из Удружења жена каже да су ове године сајам организовали по трећи пут и додаје да су за купце припремили широку понуду својих радова.

“И ове године смо одлучили да сајмом производа наших чланица дамо допринос празничној атмосфери у нашем граду. Посјетиоци су на нашим штандовима могли наћи разне поклоне, од ликера, пекмеза, па све до кутија за накит и других рукотворина“, рекла је Лончар.

Најпосјећенији су ипак били штандови са цвијећем, чија је понуда била прилагођена различитом укусу и куповној моћи. На једном од штандова, цвијеће је продавала Богдана Љубојевић, која каже да су се ове године највише тражиле руже, а интересовање је владало и за саксијско цвијеће.

Међу излагачима је био и Жељко Игњатић, познати србачки пчелар, који каже да данас продаја меда и пчелињих производа није била на завидном нивоу и да је, како је очекивао, продаја цвијећа боље ишла, али да је свакако дошао да подржи одржавање сајма.

Поводом Међународног дана жена, чланови Актива младих СНСД-а Србац данас су у центру града дијелили чоколаде Српчанкама и на тај начин симболично обиљежили овај празник.