Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одржан “Дјечији парламент” и организоване посјете Радио Српцу и Црвеном крсту

Одржан “Дјечији парламент” и организоване посјете Радио Српцу и Црвеном крсту

Полазници Дјечијег вртића “Наша радост” Србац посјетили су данас Скупштину општине Србац гдје су их дочекали секретар Скупштине Срђан Бркић и начелница Одјељења за финансије Зорица Стаменић.

Посјета Скупштини је редовна активност вртића у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, а овом приликом дјеца кроз разговор добијају одговоре на питања која их занимају и упознају се са радом Скупштине. Осим разних питања, дјеца су припремила рецитације и пјесмице које су отпјевали уз пратњу на хармоници професора Недјељка Kусића.

Секретар Скупштине Срђан Бркић каже да им је задовољство што имају прилику да угосте полазнике вртића, јер су, како каже, дјеца наше највеће богатство.

“Традиционално у оквиру Недјеље дјетета организујемо пријем за полазнике вртића у сали Скупштине општине Србац. Дјеци смо рекли шта ми овдје радимо и на њима близак начин све им то објаснили. Ту је била и начелница Одјељења за финансије Зорица Стаменић која им је појаснила свој дио посла. Дјеца се много радују преласку у нови вртић, тако да су имала питања о томе, а начелница Зорица их је обрадовала информацијом да се то очекује почетком прољећа“, рекао је Бркић.

Прије доласка у скупштинску салу полазници старије вртићке групе, предвођени васпитачицама Зорицом Балабан и Вањом Аривук, посјетили су Радио Србац и учествовали у емисији “Другарство чувајмо-љубав његујемо”. Дјеца су у прикладној емисији говорила о обиљежавању Дјечије недјеље, рецитовали и пјевали, а за музичку пратњу био је задужен професор музике Неђо Kусић.

Дјецу је највише занимао студијски простор и микрофони, али и микс-пулт техничког реализатора, а након емисије дјеца су награђена слаткишима.

Осим Радио Српца и Скупштине, малишани су посјетили и Црвени крст Србац, гдје су се упознали са радом и значајем ове организације, а сви који су били, добили су чланске карте.

Дјечија недјеља се наставља сутра када ће за малишане бити организована креативна радионица по групама, а тема је “Добар друг ти вриједи више”. Такође, у плану је да се у дворишту организује полигон за дјецу, гдје ће имати прилику да покажу своје способности и да се друже.